• BSlider10
  • BSlider9
  • BSlider3
  • BSlider8
  • BSlider1

Feronerie

img_feronerie.jpg

   Ca și primele două elemente, tâmplăria PVC și geamul termopan, feroneria joacă un rol deosebit de important în ansamblul ferestrei sau a ușii, de data aceasta din perspectiva manevrabilității. Altfel spus, un "geam termopan" poate să fie catalogat ca fiind "bun" dacă și numai dacă are o feronerie pe masură. Există mulți producători de feronerie, însă cei mai importanți, calitativ vorbind, sunt în Europa centrală, iar cantitativ, sunt în Asia. Presupunem că nu doriți să aprofundăm acest subiect din punct de vedere cantitativ. Datorită filozofiei noastre am ales să lucrăm cu producători de feronerie din Europa, respectiv MACO și GU. Factorul care a  influențat decisiv alegerea este experiența noastră acumulată în decursul anilor. Putem acum spune că acoperim lejer și cele mai exigente cerințe în domeniu. După cum punctam mai sus, orice fereastră sau usă din tâmplărie PVC cu geam termopan are în componența sa o feronerie. Aceasta complexă multicomponentă este fixată pe cantul de pe rama mobilă a ferestrei sau ușii (acestă parte se mai numește și canat mobil sau cercevea). Feroneria are multiple funcții în ansamblul ferestrei sau a ușii, respectiv; deschiderea și inchiderea acesteia, asigurarea etanșeității și reglarea tridimensională a canatului.

Feroneriile sunt catalogate după clasa din care fac parte, astfel avem clasa A și B. în clasa A regăsim feroneriile fabricate în Europa centrală - Germania, Austria. Aceste feronerii sunt de culoare argintiu deschis - nichelate, sunt atent finisate, realizate din materiale de calitate, prezintă garanție și asigură un numar mare de închideri și deschideri a ferestrelor și ușilor. Pentru a vă asigura că ați primit o feronerie de calitate, puteți să citiți inscripția ștanțată pe feronerie. Ideal PVC nu foloseste feronerie de clasa B. În cadrul activității noastre de reparație ne-am confruntat de nenumarate ori cu ferestre și uși care fie au căzut pur și simplu din toc, fie nu s-au închis niciodată, fie vâjâia vantul pe langa ele, etc, toate fiind clasa B.

img_feronerie_antiefractie.jpg

Tot din perspectiva calitativă, amintim și feroneriile cu sistem anti-efracție. În România o mare parte din efracții, sunt comise prin forțarea tâmplăriei de pvc cu geam termopan. În acestă direcție, feroneria anti-efracție este dotată cu bulbi de închidere de tip ciupercă (ca în imaginea alaturată). Aceștia fixează mult mai solid partea mobilă a ferestrei sau ușii de partea fixă ceea ce vă aduce o siguranță sporită. Însă atenție! Acest tip de feronerii reusesc doar să încetinescă producerea efracției! Ferestrele și ușile din tâmplârie pvc cu geam termopan nu sunt impenetrabile!  

Feronerii pentru ferestre

  - feronerie oscilantă, oscilo-batantă și batantă
  - feronerie culisantă în plan paralel
  - feronerie pliant-culisantă
  - feronerie culisantă, culisantă cu ridicare și culisantă-oscilantă cu ridicare
  - mecanisme pentru supralumină

Feronerie pentru usi

  - feroneria tip armonică asigură o deschidere de până la 6 m;
  - feroneria tip oscilo-glisantă asigură o estetică placută și o funcționalitate ridicată, optimizarea spațiului
  - balamale 3D - asigură posibilitatea de reglare pe 3 axe

Broaște

  - cu bulbi (închiderie) simplă sau anti-efracție 
  - cu închiderie multiplă (sub formă de casete cu bolțuri)
  - cu închidere monopunct, pentru interior și multipunct, pentru exterior
  - automate, anti-panică, broaște electromagnetice etc.
  - cu cioc papagal (cu închideri sub forma de cioc de papagal) 

Avantaje ale feronerie pentru tâmplărie PVC cu geam termopan

  - confort în utilizare
  - functionare impecabila
  - durată de viața
  - garantate pentru minim 15 000 de cicluri de funcționare închis/deschis
  - posibilitatea unui reglaj fin al funcționării ferestrelor şi ușilor;
  - prezintă un grad de reglare tridimensională și închidere multipunct;
  - prezintă o distribuție foarte bună a forței de etansare
  - sistem anti-efracție (optional)

img_feronerie_5.jpgimg_feronerie_1.jpgimg_feronerie_4.jpgimg_feronerie_2.jpgimg_feronerie_3.jpg