• BSlider8
  • BSlider11
  • BSlider10
  • BSlider3
  • BSlider6

Accesorii ferestre și uși

Ferestrele și ușile din tamplarie PVC cu geam termopan în orice variantă constructivă s-ar prezenta, pot fi dotate cu o gamă largă de accesorii care servesc la sporirea confortului și accesibilității pe de o parte, iar pe altă parte pentru integrarea în design-ul casei dvs., fără a modifica însă randamentul termic. Aceste accesorii sunt disponibile în diferite nuanțe de imitație lemn, albe sau colorate. Principalele accesorii ale ferestrelor și ușilor din tâmplărie PVC cu geam termopan sunt:  

  - glaful de interior din pvc
  - glaful de exerior din aluminiu
  - mânere, cremon
  - plase de insecte
  - grilă micro ventilație

 

Glaful de interior

img_pervaz_pvc.jpg

Glafurile de interior (reperul cu nr. 3 din imaginea de mai jos) au un dublu rol; primul este estetic, completând cu succes fereastra iar cel de al doilea este de natură funcțională, acesta oferind protecție peretelui. Glafurile de interior se fabrică din PVC într-o varietate de dimensiuni, culori sau înfoliate cu benzi din PVC care imită lemnul. Glafurile de exterior nu necesită întretinere, sunt rezistente la zgârieturi, murdarie, caldură și umiditate. Dimensiunile la care se produc sunt: 200, 250, 300 și 400 mm. În lateral, glafurile de interior sunt prevazute cu capace laterale.  Din punct de vedere al montajului se poate opta, în functie de situație, pentru montajul cu spumă poliuretanică cu expandare redusă, silicon neutru, suruburi sau prin clipsare de un profil special numit solbanc (reperul nr. 5), profil ce se fixează sub rama fereastrei și care mai asigură legatură ferestrei cu partea de jos a peretelui

Aspectul interior și exterior al unei ferestre este completat de existența unor glafuri ce reprezintă un detaliu estetic extrem de util. Acest accesoriu al sistemelor de ferestre din tâmplărie PVC reprezintă un element de design și utilitate demn de luat în seamă. În funcție de lățime, glafurile pot servi drept suport pentru diverse obiecte din locuința dvs. Prin urmare, din ce în ce mai multe persoane doresc să iși sporească confortul și utilitatea casei lor, motiv pentru care aleg montarea glafurilor de interior. 

 

Glaful de exterior

img_pervaz_aluminiu.jpg

Glafurile exterioare (reperul nr. 4) sunt fabricate din aluminiu și au rolul de a proteja zidul împotriva intemperiilor vremii, a apei şi a murdăriei. Totodata, glafurile de exterior au și o importantă coordonată functională, asigurând protecție imobilului fiind practic una dintre cele mai eficiente metode, și ieftine, de protecție a fațadelor împotriva infiltrațiilor. Culorile disponibile pentru glafurile exterioare sunt alb, maro și imitație de lemn.  Dimensiunile utilizate pe lațime pornesc de la 75 mm până la 300 mm. Glafurile exterioare au avantajul că se montează usor, întreținerea este simplă, și nu iși modifică forma și culoarea în timp. Elementele de închidere laterală (capacele din plastic sunt dure și rezistente la raze UV) împiedică deteriorarea zidăriei la extremităţile glafului. 

Sistemele de glafuri exterioare completează eficient tâmplăria din PVC cu geam termopan, având rezistență în timp și un aspect plăcut ce concureaza la înfrumusețarea casei tale. Importanța folosirii glafurilor este din ce în ce mai relevantă, numărul clienților care solicită aceste sisteme fiind în continuă creștere.sectiune glaf


img manere

Mânere, cremoane

Un alt accesoriu al ferestrelor și ușilor este mânerul sau cremonul, accesoriu ce are un design deosebit, clasic, elegant ferestrei, coroborat cu o manevrabilitate uşoară şi de durată. Acest accesoriu este prezentat în diferite culori, astfel încât să se asorteze perfect ferestrei și casei dvs. La acestea mai adăugam şi faptul că acesta, în funcție de producător și caracteristicile sale, poate să fie dotat cu un sistem de auto-blocare împotriva efracției (Mânerele Secustice) sau prevazut cu cheie pentru blocare.  

 

Plase de insecte

img insecta plasa

Plasele de insecte reprezintă, de asemenea, un accesoriu foarte necesar, util și singurul cu adevarat eficient, ce va ajută să țineți insectele la distanta de casa dvs. Mulți dintre clientii noștri nu s-au arătat atât de interesați de aceste plase ca protecție împotriva insectelor și a altor daunători, cât de nevoia de a iși proteja animalele de companie, pisici, papagali etc. Iată deci, că plasele de insecte au și o altă utilitate decât cea pentru care au fost concepute, am spune noi, deloc de neglijat. Plasele de insecte se prezintă în trei modele, plase fixe (a caror cerere a scăzut aproape la zero), plase pe rama de aluminiu cu balama si mâner (denumite plase pe balama) și plase tip rulou. Sitele plaselor de insecte sunt din fibră de sticlă cu o rezistență mare la rupere, fiind special realizate pentru a rezista la foc și ultraviolete. Mai multe informații despre plasele de insecte cât și un calculator online de prețuri pentru plasele de insecte puteți găsi aici.

 

Sisteme de microventilație 

img_grilaventilatie.jpg

Pentru a permite evacuarea umidității din locuința, umiditate care favorizează apariția mucegaiului și fără a modifica echilibrul termic. Trebuie să echipați ferestrele dvs. cu o grilă higroreglabilă Aereco. Fără spații libere, etanse și bine izolate, ferestrele îmbunătățesc confortul termic al locuinței dvs. însă, lipsa circulației aerului proaspat duce la cresterea nivelului umidității, care la rândul său poate duce la apariția condensului și a mucegaiului. Cu un astfel de dispozitiv nu mai este nevoie să deschideți ferestrele pentru aerisire. Veți avea în permanență aer proaspăt, natural, sănătos și veți economisi energie termică deoarece ventilația se face automat.  Funcționarea acestui dispozitiv se face fără nici un consum de electricitate. Montajul se face prin executarea unor canale frezate atât pe partea mobilă cât și în tocul ferestrei, fără a afecta armătura sau garniturile profilului. 

 

Tot sub umbrela accesorilor, sau auxiliarelor, pentru ferestre am putea să mai adaugăm jaluzelele, roletele si rulourile, care la randul lor, de asemenea, sporesc seminificativ confortul și design-ul casei dvs.